Iletisim | English



Evrim Calkavur ve meslektaşlarının çalışmaları, öğrenme organizasyonları oluşturmak için pratik araçların evrimi dünyasında en iyi örneklerden biridir. Peter Senge

 

Öğrenen Organizasyon Uygulama Takımları Danışman Koçu
Ana Sayfa
 
Evrim Çalkavur
Peter Senge Kimdir ?
Karşılaştığımız Sorular
Kitap Önerileri
Öğrenen Organizasyonlar
Ö. Org. Uygulama Tkm. Proj. Aşamaları
 
 
Evrim Çalkavur

Evrim Çalkavur Durmuş, "Öğrenen Organizasyon Topluluğu Derneği" yönetim kurulu üyesidir.
Evrim Çalkavur Durmuş, 1995 yılından bu yana danışman olarak çalışmaktadır.
Öğrenen Organizasyonlar alanında hizmet vermektedir.
Nick Zeniuk ve Fred Simon tarafından Ford’daki deneyimlerine dayanarak, Peter Senge’nin de katkıları ile geliştirilmiş “Takım Halinde Öğrenme Laboratuvarı” paketinin Türkiye’deki uygulaması yapmıştır.
Öğrenen Organizasyon çalışmalarından elde ettiği deneyimler ve M. Yavuz Durmuş'un da katkılarıyla “Öğrenen Organizasyon Uygulama Takımları” programını geliştirmiştir.

Mısır’da Peter Senge’nin konferansı ile başlayan programda Nick Zeniuk ile birlikte Öğrenme Laboratuvarı Seminerleri vermiştir (Mayıs – Haziran 2001).
Mısır’da, MDI ve Learning Circle işbirliği ile planlanan Takım Halinde Öğrenme Laboratuvarı iç kapasite geliştirme programını yürütmüştür (Sonbahar 2001 – Yaz 2002). Bu süreç içinde 6 Mısırlı firma ve 3 Mısırlı danışman ile çalışmıştır.
Ayrıca, “Executives Champion Workshop”ta (2002 – Nisan) Peter Senge ile birlikte eğitimci olarak görev almıştır.

Hollanda’da yapılan Society for Organizational Learning (SoL) koordinatörler toplantısına Türkiye’deki çalışmaları temsilen katılmıştır.
İsveç’deki “Knowledge and Innovation Network Stewards” toplantısına katılmıştır (Mayıs- 2002).

Çin 1. Uluslararası Öğrenen Organizasyon Sempozyumu’na Peter Senge, Nick Zeniuk, Goran Carsteadt, Dennis Sandow ve Greg Martin ile birlikte konuşmacı olarak katılmıştır.

Şili’de Humberto Maturana ve Ximena Davilla’nın “Biology of Human Matrix and Biology of Love” programına katılmıştır (Kasım 2002).

2003 yılı Ocak ayında Larry Rhodes ile birlikte Beksa ve Tavaş’ta Sosyal Eylem Araştırması çalışmalarını yapmıştır.

2003 yılı Şubat ayında Malezya’da Peter Senge ile birlikte “Öğrenen Bir Organizasyon İnşa Etmek” adlı konferansı yürütmüştür.

2007 yılı Ocak ayında Hindistan'daki Krishnamurti Vakıf Okullarından Rishi Valley'i eğitim sistemlerini tanımak amacıyla ziyaret etmiştir.

2008 yılı Haziran ayında İtalya'da, Taher Gozel sponsorluğunda düzenlenen, kuantum fiziğinin tanınmış isimlerinden David Bohm'u anma amaçlı programa katılmıştır.

2009 yılı Mayıs ayında Hırvatistan'da, Peter Senge'nin konuşmacı olduğu "Krizler: Tehdit ve Fırsatlar" başlıklı, "sürdürülebilirlik" konulu konferansa katılmıştır.

"Öğrenen Organizasyon Yolculuğu: Bir Başarı Öyküsü" isimli kitabı 2006 yılında Remzi Kitabevi tarafından basılmıştır. M. Yavuz Durmuş'la birlikte yazdıkları "Hayatı Yorgun Yaşamayanlar: Yaşam Bahçesinin Yedi Çiçeği" isimli kitap Remzi Kitabevi tarafından 2008 yılında basılmıştır.

Halen M. Yavuz Durmuş'la birlikte Türkiye'deki farklı kurumlarda "Öğrenen Organizasyon Uygulama Takımları" çalışmalarını yürütmektedirler. 1969 doğumlu olan Çalkavur Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesi’nde yapmıştır.